Tratament pentru caderea parului

Aspectul fizic al fiecaruia dintre noi este influentat in mare masura de podoaba noastra capilara.

Parul nostru trece prin mai multe etape de crestere, iar caderea acestuia este si aceasta un proces de crestere si inlocuire, care face parte din ciclul de viata a parului. Foliculele de par trec printr-un proces de crestere si repaos, insa lucrurile pot lua o altfel de intorsatura si acest proces sa se opreasca in anumite parti.

Din nefericire, multe persoane sunt afectate de caderea parului, intr-un ritm care-i alarmeaza si ii face sa caute solutii in aceasta privinta. Aceasta afectiune care afecteaza majoritatea barbatilor, dar si femeile, se numeste alopecie.

Cauzele care pot duce la caderea parului variaza de la o persoana la alta si pot fi de natura hormonala, legate de alimentatie, de bagajul genetic, stres sau aparitia anumitor afectiuni:

Caderea parului este o problema atat pentru femei cat si pentru barbati
Tratament caderea parului – Cazue si solutii pentru problema caderii parului

Varsta.

Odata cu inaintarea in varsta caderea parului devine un proces natural, care are cauze diferite la femei si barbati.

Mostenirea genetica.

Caderea parului poate fi de natura genetica. Daca codul tau genetic a fost scris astfel, atunci acest proces cu siguranta se va declansa la un moment dat. La barbati linia fruntii va inainte spre varful capului, in schimb, femeile vor experimenta subtierea firului de par. Acest tip de caderea a parului este cunoscut in medicina sub de alopecie androgenica.

Stresul fizic.

Orice tip de trauma fizica, precum o interventie chirurgicala, un accident sau o boala grava, poate cauza pierderea parului. Din fericire, in aceasta situatie, parul se va regenera dupa o anumite perioada de timp.

Tulburarea autoimuna.

O conditie prin care organismul atata foliculii de par, deoarece il considera element strain. In acest caz alopecia poarta denumirea de alopecie areata.

Pierdera considerabila in greutate.

Pierderea in greutate este o trauma fizica pentru corpul tau, care duce la subtierea firului de par. Aceasta poate fi asociata cu reducerea aportului anumitor minarela de propriul organism, cu efecte negative asupra conditiei parului tau.

Chimioterapia.

In cazul bolnavilor de cancer, tratamentul are efecte adverse, precum caderea parului.

Alte cauze care pot duce la caderea parului sunt legate de alimentatia improprie care duce de deficiente de anumite minerale in organism, lipsa proteinelor din alimentatie, anemia sau diverse modificari hormonale.

Ce optiuni exista pentru cresterea parului?

Din fericire, pentru ca este o problema destul de acuta in secolul nostru, atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, alopecia poate fi tratata eficient. Ca si tratament pentru alopecie femei, dar si barbati, o metoda la care puteti apela este microneedlingul.

Caderea parului la barbati problema
Tratamente pentru caderea parului la barbati. Cauzele si rezolvarile problemei caderii parului la barbati.

Ce este microneedlingul?

Microneedlingul este un tratament de crestere a parului rapid, eficient si efectuat in cele mai sigure conditii. Scopul acestuia este de a stimula foliculii de par intrati intr-o stare de latenta. Odata stimulati, ei se activeaza si isi reactiveaza ciclul de crestere.

Acesta este realizat cu un dispozitiv medical sub forma unui stilou, Gold Meso Pen, cu multe ace, care realizeaza multiple microintepaturi in piele si stimuleaza secretia naturala a colagenului si elastinei si imbunatateste circulatia locala. Sistemele de micro ace sunt de unica folosinta, de aceea nu trebuie sa iti faci probleme in privinta igienei si sigurantei tale.

Bineinteles ca exista si alte proceduri ce vizeaza cresterea parului, insa in cazul alopeciei, acesta este un tratament minimin invaziv, cu rezultate vizibile dupa primele sedinte, care, spre desosebire de alte proceduri, nu afecteaza rutina zilnica, putand sa-ti desfasori normal toate activitatile cotidiene.

Vrei sa stii mai multe despre microneedling alopecie, dar si ce plan de tratament ti s-ar potrivi?

Contacteaza-ne  si vom stabili o intalnire in care iti vom oferi toate raspunsurile.