Alopecia – cauzele si tratamentul ei

Ce este alopecia?

Este o afectiune care se manifesta prin pierderea parului de pe o parte sau de pe intreg scalpul, dar poate sa afecteze si alte zone ale corpului, temporar sau permanent si poate sa apara la orice varsta, atat la barbati cat si la femei.

In general, alopecia se manifesta cel mai frecvent in zona scalpului si poate varia prin prezenta unor zone mici si goale sau mult mai difuz si evident.

Conform cercetarilor efectuate, se pare ca alopecia este in mare masura provocata de o tulburare auto-imuna, prin care organismul ataca proprii sai foliculi de par, dar pe langa factorii auto-imuni, stresul emotional si fizic, dezechilibrele alimentare, ereditatea, dezechilibrele si modificarile hormonale, precum si bolile tiroidiene, radioterapia sau arsurile, sunt alti factori important care contribuie la aparitia alopeciei.

Exista mai multe tipuri de alopecie, printre care alopecia androgenica, care se manifesta in general la barbatii cu predispozitie genetica, dar poate sa afecteze si doamnele, prin reducerea difuza a densitatii parului.

Alopecia areata, este o forma de pierdere a parlui imprevizibila, care se manifesta cel mai frecvent in cazul tinerilor adulti sau in cazul copiilor, iar aceste persoane pot sa prezinte mai multe episoade de pierdere dar si de regenerare a firelor de par pe parcursul vietii.

Tratament caderea parului. Tratament alopecie

Care sunt solutiile?

Pe langa cele doua tipuri de alopecie cel mai frecvent intalnite, mai exista si alopecia cicatrizanta, post-traumatica sau cea legata de chimioterapie. Pentru tratarea acestei afectiuni, microneedling vine cu un tratament foarte eficient, ajutand la regenerarea firelor de par pierdute si stoparea pierderii firelor de par existente.

Este cea mai sigura, eficienta, rapida si igienica metoda de penetrare trans-dermica, terapia fiind efectuata cu un dispozitiv medical de ultima generatie, dotat cu un sistem unic de micro-ace, care deschide sute de microcanale, facilitand astfel patrunderea substantelor active folosite in tratament, cu pana la 90%, consecinta fiind rezultate vizibile intr-un timp foarte scurt.

Aceasta terapie s-a dovedit a avea un real success in tratarea alopeciei, astfel ca la noua din zece pacienti, rezultatele se vad dupa sedinta trei-patru. In medie sunt recomandate 8-12 sedinte, spatiate la 7-10 zile, iar dupa un an, se recomanda 1-2 sedinte pentru intretinerea rezultatelor obtinute.


Va asteptam la Lavanda Sky pentru tratarea alopeciei!

Programeaza-te acum!