Masaj de relaxare

Uita de stres si probleme cu un masaj de relaxare

Cu totii cunoastem beneficiile clasicului masaj de relaxare in starea de bine. Fie ca ne gandim la efectele de la nivelul corpului, fie ca ne vin in minte beneficiile psihice ale acestuia, e de necontestat rolul masajului de relaxare in bunastarea noastra. Nu intamplator, masajul de relaxare este folosit in ritualurile de sanatate si frumusete inca de peste 3000 ani. Grecii utilizau masajul pentru efectele asupra pielii tenului si corpului, indienii l-au inclus in celebra cultura ayurvedica cu rol important in starea de bine, iar in zilele noastre, oamenii de stiinta au confirmat efectele benefice ale acestuia.  Pe langa senzatia de confort ce o ofera, acesta atenueaza tensiunea, stresul, reduce durerile si relaxeaza muschii.

Unul dintre cele mai importante efecte ale masajului este reprezentat de reducerea tensiunii musculare. Fie ca ne referim la incordarea musculara rezultata in urma unei zile obositoare, fie ca luam in calcul consecintele grijilor de zi cu zi, masajul conduce la reducerea hormonilor stresului din tot corpul. Nu intamplator, ne calmeaza masarea corpului si putem observa ca asta se intampla inca de cand suntem copii. Combinatia de presiune cu apasare usoare actioneaza asupra fibrelor musculare si articulatiilor. Astfel, circulatia sangelui este imbunatatita si substantele nutritive sunt mai usor transportate in corpul nostru.  Cu toate ca aplicarea este la nivelul muschilor, beneficiile masajului sunt extinse in tot organismul. Chiar in cazul durerilor cronice, se pare ca aceasta metoda  ne poate ajuta sa le toleram mai bine atunci cand ele apar.

Masajul de relaxare ne echilibreaza ritmul cardiac, are rol in reducerea tensiunii si destinderea muschilor. Aceste efecte fizice contribuie la imbunatatirea starii de bine, ne asigura o pauza bine meritata in saptamana si ne mentin tonusul.

Un alt efect cunoscut il reprezinta imbunatatirea starii psihice. Nu numai ca masajul de relaxare intervine asupra corpului nostru, el este eficient si in imbunatatirea bunei dispozitii. Deoarece reduce stresul, masajul actioneaza in paralel prin cresterea unor substante responsabile cu starea de bine. In acest fel, putem sa devenim pozitivi, suntem mai putin predispusi la a reactiona la situatiile de viata cu incordare.

Totodata, se pare ca masajul de relaxare are efecte favorabile asupra problemelor de somn precum insomnia sau somnul intrerupt.

In plus, masajul are un rol adjvant in tratarea problemelor cu care ne lovim cu totii in viata de zi cu zi: anxietate si deprimare.

Pentru ca aceste efecte sa apara e nevoia ca organismul nostru sa se obisnuiasca cu schimbarile pe care masajul le aduce. Intocmai ca un obicei care isi face simtit efectele benefice prin repetare, e nevoie ca masajul sa ocupe un loc regulat in viata noastra. De aceea, recomandarile includ practicarea masajului de relaxare de cel putin o data pe saptamana.

Te asteptam la Clinica de infrumusetare si remodelare corporala Lavanda Sky din Cluj Napoca pentru a beneficia de efectele unui masaj de relaxare. Contacteaza-ne telefonic la 0799 431 800 pentru o programare.

0799 431 800
Suna acum pentru o programare